Pictura

Organizam cursuri de pictura si desen atat pentru cei avansati cat si pentru cei care isi doresc sa inceapa studiul artei.

Abilitatea de a desena vine din foarte mult exercitiu si repetitie. Cand invatam sa desenam si suntem la inceput nu trebuie sa ne preocupe greselile, si nu trebuie sa optam intotdeauna pentru obtinerea unor desene finite sau “reusite”.

Invatarea desenului sau picturii ar trebui sa fie practicate precum invatarea unui instrument muzical, trebuie sa dedicam mult timp exersarii inainte de a ne astepta la rezultate. Cursurile noastre de pictura si desen pornesc de la cele mai simple studii in creion, dupa observatie, a formelor geometrice, pentru invatarea reprezentarii corecte a formelor, a conturului si a proportiilor. Se trece la carbune pentru a invata impactul luminii asupra obiectelor si valorile tonale. Introducerea de notiuni de teorie a culorilor face trecerea treptat la culoare. Studiul dupa observatie este central, dar nu se neglijeaza studiul dupa referinte fotografice sau studiul diferitelor tehnici ale unor mari maestri cum ar fi Picasso, Monet, Van Gogh, etc.

Noi acordam atentie si asistenta individuala fiecarui cursant. Ajutorul nostru nu consta doar in predarea desenului si picturii, daca aveti planuri de viitor in domeniul artei, va ajutam sa le puneti in practica.