Regulament – Festivalul “BEST POP ROCK” , 10 – 11 iunie 2017 , TG. NEAMT

Casa Culturii ,, Ion Creanga” – Tg. Neamt

ASOCIATIA CULTURALA ,,DOMIDANCE” ROMAN
PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL CONSILIULUI JUDETEAN NEAMT
CONSILIULUI LOCAL AL PRIMARIEI ORASULUI TG. NEAMT
CONSILIUL LOCAL AL PRIMARIEI MUNICIPIULUI ROMAN

MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
INSPECTORATUL SCOLAR AL JUDETULUI NEAMT

 

FESTIVALUL
,, BEST POP ROCK ”

EDITIA a II- a ,TG.NEAMT

10 – 11 IUNIE 2017

“Muzica este o lege morala. Ea dă suflet universului, aripi gîndirii, avînt inchipuirii, farmec tineretii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenţa ordinii, înălţînd sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos’’. (Platon)

SE ACORDA TROFEUL CARE TE CLASEAZA DIRECT IN ETAPA FINALA A FESTIVALULUI NATIONAL DE CREATIE SI INTERPRETARE,,MAMAIA COPIILOR” 2017, EDTIA A XVII – A.

 

REGULAMENT

Festivalul îşi propune să descopere şi să ofere posibilitatea copiilor si tinerilor de a-si evalua valentele artistice si de asemeni isi propune sa promoveze muzica pop, etno-pop si muzica rock de valoare . Festivalul Naţional de Interpretare ,, BEST POP ROCK ’’ este un festival dedicat copiilor si tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 35 de ani. La Festivalul de Interpretare ,, BEST POP ROCK’’ pot participa trupe rock, de asemeni pot participa copii si adolescenţi care pot interpreta individual piesele. Înscrierile la acest festival se vor face pe baza unei fişe şi a unei taxe stabilite de organizatori. Înscrierile se pot face prin e-mail, la adresa: [email protected]

Toate datele şi informaţiile vor fi afişate pe site-ul Asociaţiei Culturale,,DoMiDance’’www.domidance.ro sau la adresa de facebook : facebook.com/domidance.roman, facebook: Festivalul Best Pop Rock si de asemeni pe Ghidul festivalurilor.

Aceasta editie a festivalului va avea un numar limitat de participanti .

 

SECTIUNEA INTERPRETARE MUZICA POP( INDIVIDUAL) – LIMBA ROMANA

Festivalul se va desfăşura pe şase grupe de vârstă, după cum urmează:

Grupa I: 4-6 ani               Grupa IV: 11-12 ani
Grupa II: 7-8 ani             Grupa V:  13-14 ani
Grupa III: 9-10 ani         GrupaVI:  15-18 + ani

Participanţii vor prezenta o piesă din repertoriul pop romanesc cu suport negativ. Negativele pot conţine şi voci adiţionale cântate – nu dublate şi realizate pe o linie melodică diferită de cea interpretată de concurent.

In urma mediilor obtinute, se acorda un trofeu sau mai multe trofee si mai multe premii 1,2,3,  mentiuni si premii speciale. In situatii de egalitate organizatorii acorda aceleasi premii sau trofee.

Piesele trebuie sa aiba un text adecvat varstei pentru categoriile enuntate mai sus!

Nu se vor admite în concurs decât piesele care au fost selectate în urma preselecţiei

SECTIUNEA INTERPRETARE MUZICA POP( INDIVIDUAL) – LIMBA STRAINA

Festivalul se va desfăşura pe şase grupe de vârstă, după cum urmează:

Grupa I: 4-6 ani              Grupa IV: 11-12 ani
Grupa II: 7-8 ani             Grupa V:  13-14 ani
Grupa III: 9-10 ani         GrupaVI:  15-18 + ani

Participanţii vor prezenta o piesă din repertoriul pop international cu suport negativ. Negativele pot conţine şi voci adiţionale cântate – nu dublate şi realizate pe o linie melodică diferită de cea interpretată de concurent.

In urma mediilor obtinute, se acorda un trofeu sau mai multe trofee si mai multe premii 1,2,3,  mentiuni si premii speciale. In situatii de egalitate organizatorii acorda aceleasi premii sau trofee.

Se va acorda Trofeul Sectiunii Interpretare Muzica Pop.

Piesele trebuie sa aiba un text adecvat varstei pentru categoriile enuntate mai sus!

Nu se vor admite în concurs decât piesele care au fost selectate în urma preselecţiei

 

SECŢIUNEA INTERPRETARE MUZICA ROCK ( INDIVIDUAL)

Festivalul se va desfăşura pe opt grupe de vârstă, după cum urmează:

Grupa I: 4-6 ani              Grupa IV: 11-12 ani      Grupa VII : 19-25 ani
Grupa II: 7-8 ani             Grupa V:  13-14 ani Grupa VIII : 25 – 35 ani
Grupa III: 9-10 ani         GrupaVI:15-18 ani

Participanţii vor prezenta o piesă din repertoriul rock românesc sau international interpretata cu negativ. Negativele pot conţine şi voci adiţionale cântate – nu dublate şi realizate pe o linie melodică diferită de cea interpretată de concurent.

In urma mediilor obtinute, se acorda un trofeu sau mai multe trofee si mai multe premii 1,2,3,  mentiuni si premii speciale. In situatii de egalitate organizatorii acorda aceleasi premii sau trofee.

Piesele trebuie sa aiba un text adecvat varstei pentru categoriile enuntate mai sus!

Nu se vor admite în concurs decât piesele care au fost selectate în urma preselecţiei.

SECTIUNEA INTERPRETARE ROCK GRUPURI MICI SI GRUPURI MARI

Grupurile mici vor fi compuse din 2 pâna la 4 membri maxim. Grupurile mici vor prezenta o piesa de muzică rock românească sau internationala. Durata maximă a piesei trebuie să fie de  3,30 minute.

Grupurile mari vor fi compuse din 5 până la maxim 10 membri. Grupurile mari vor prezenta o piesa de muzică rock românească sau internationala. Durata piesei nu trebuie să depăşească  4’30 minute.

Acompaniamentul trebuie să fie orchestral.

Se asigura: set tobe.

Sectiunea Interpretare Rock Grupuri se va desfasura pe 4 categorii de varsta:

 1. Grupa pitic :            4 – 10 ani
 2. Grupa Junior :       11 – 15 ani
 3. Grupa adolescent : 16 – 25 ani.
 4. Grupa tineri : +25

Se va acorda : Trofeul Sectiunii Interpretare Rock, Trofee pentru fiecare categorie de varsta, premii 1, 2, 3, mentiuni si premii speciale.

 

SECTIUNEA INTERPRETARE MUZICA ETNO – POP

La aceasta sectiune participa solisti care interpreteaza melodii din repertoriul etno – pop sau melodii populare orchestrate pop, rock, dance, blues.

Sectiunea interpretare muzica etno- pop se va desfasura  pe 4 categorii de varsta:

 1. Grupa 6 -8 ani:
 2. Grupa 9 – 11 ani
 3. Grupa 12 – 14 ani
 4. Grupa 15- 18 ani

In urma mediilor obtinute, se acorda un trofeu sau mai multe trofee, la fiecare categorie de varsta si mai multe premii 1,2,3,  mentiuni si premii speciale. In situatii de egalitate organizatorii acorda aceleasi premii sau trofee.

 

PRESELECŢIA

SECŢIUNEA INTERPRETARE SOLIŞTI

Pentru înscriere şi preselecţie se vor trimite până la data de 01.06.2017 – data sosirii documentelor pe adresa Asociaţia Culturală ,,DoMiDance’’,  email [email protected] următoarele:

– 1 piesa ( pozitiv şi negativ);  cu numele concurentului şi numele piesei.
– copie după certificatul de naştere sau C.I. unde este cazul;
– o fotografie color recentă, format digital- rezoluţie maximă.
– dovada achitării taxei de participare – plata taxei de participare in valoare de 150 lei se va face in contul RO21BRDE280SV40298442800 pe numele Asociatia Culturală,, DoMiDance’’deschis la B.R.D. filiala Roman, CUI.28862952 cu mentiunea – taxa participare concurs.
– fişa de înscriere în concurs completată clar şi corect – formularul îl gasiţi pe site-ul asociatiei www.domidance.ro  si pe Ghidul festivalurilor – rugăm să completaţi şi numerele de telefon şi adresele de e-mail atât ale părinţilor cât şi ale profesorilor pentru o mai bună comunicare;
– materialele nu sunt returnabile;
– nu se vor trimite CV- urile copiilor;
– acordul scris al compozitorului prin care se confirmă dreptul de interpretare al piesei din repertoriul romanesc înscrise în concurs. Formularul de acord se gaseste pe site – ul asociatiei la rubrica festivalului www.domidance.ro si pe Ghidul festivalurilor.

Data afişării rezultatelor- 05.06.2017.

 

SECTIUNEA INTERPRETARE GRUPURI MICI SI GRUPURI MARI ROCK

Pentru Sectiunea Rock Grupuri mici sau mari, unde acompaniamentul este orchestral, nu se cer materiale audio. Materialele se vor trimite pana la data de 01.06.2017 – data sosirii documentelor – pe adresa Asociaţia Culturală ,,DoMiDance’’,  email [email protected] următoarele:

– lista cu numele grupului, piesa interpretata, membrii grupului, la care se anexează copiile după certificatele de naştere ale copiilor sau C.I.după caz;
– fişă de înscriere în concurs completată clar şi corect – formularul îl găsiţi pe site-ul  asociatiei la rubrica festivalului www.domidance.ro si pe Ghidul festivalurilor ;
– rugăm să completaţi numerele de telefon şi adresele de e-mail ale părinţilor cât şi ale profesorilor pentru o mai bună şi mai uşoară comunicare;
– 1 fotografie a grupului în format JPG;
– dovada achitării taxei de participare – plata taxei de participare în valoare de 50 lei/membru grup se va face în contul RO21BRDE280SV40298442800 pe numele Asociaţia Culturală,,DoMiDance’’, deschis la B.R.D. filiala Roman, CUI 28862952, cu mentiunea – taxa participare concurs.

Data afişării rezultatelor 05.06.2017

Taxele de participare:

150 lei – pentru un participant la 1 sectiune;
130 lei/ sectiune – pentru un participant la 2 sectiuni = 260 lei;
110 lei/ sectiune – pentru un participant la 3 sectiuni = 330 lei;
100 lei/ sectiune – pentru un participant la 4 sectiuni = 400 lei.

 

DESFĂŞURARE PROGRAM

In urma preselecţiei vor rămîne în concurs la solisti individuali, participanţii admişi la preselecţie în număr maxim de 20 concurenţi pentru fiecare categorie.

Această cifră este estimativă, organizatorii rezervându-şi dreptul de a mări sau micşora numărul concurenţilor de la fiecare categorie în funcţie de nivelul de concurenţă al grupei.

Locul in care se va desfasura festivalul este Casa Culturii ,,Ion Creanga “ Tg. Neamt.

Ordinea intrării în Concursul de Interpretare Individual este ordinea alfabetica a numelui, iar pentru trupele rock, ordinea alfabetica a numelui grupului.

Fiecare concurent va primi o mapă cu: catalogul si programul festivalului si un C.D. cu momentul evolutiei fiecarui participant .

OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI

Organizează, pune la dispoziţie sala de spectacole, spaţiile de repetiţie necesare desfăşurării festivalului.

În concurs se punctează:

intonaţie corectă, ritm, dicţie, mişcare scenică, impresie artistică,  costumaţie.

Concurenţii sunt rugaţi:
– să respecte regulamentul concursului;
– să participe la gală în ţinută festivă;
– să urce pe scenă în ţinută adecvată.

JURIUL

Juriul este compus din personalitati ale muzicii usoare romanesti, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor , redactori radio si TV, personalitati culturale.

Presedintele desemnat de organizatori va coordona activitatea juriului. Onorariul juriului se va face prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit de bugetul fiecarei editii.

Din juriu vor face parte specialisti care nu au nici o implicare in pregatirea si sustinerea participantilor.

Componenta juriului:

Titus Andrei – Presedintele Juriului, realizator de emisiuni radio si coordonatorul redactiei de muzica usoara de radio de la Radio Romania Actualitati.

Viorel Gavrila  –  Membru al Juriului, compozitor si dirijor, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Liviu Manolache –  Membru al Juriului, Directorul Festivalului National de Interpretare si Creatie ,,Mamaia Copiilor”, actor, compozitor si regizor.

Marcel Iorga – Membru al Juriului, compozitor al multor piese pentru copii, premiate la festivaluri nationale si internationale.

Claudiu Bulete – Membru al Juriului, compozitor premiat la Festivalul National de Interpretare si Creatie ,,Mamaia Copiilor”, a colaborat cu interpreti de marca ai muzicii usoare romanesti, Corina Chiriac, Mihai Traistariu, Ilinca Bacila si multi altii.

Tiberiu Albu – Membru al Juriului, chitarist si interpret, in 2014 a castigat concursul ,,Vocea Romaniei” cu piese hard rock cum ar fi ,,Rock’N  Roll”, de la Led Zeppelin si ,,Dream On” de la Aerosmith.

PREMII

 1. Se vor acorda 2 Trofee ,,Best Pop Rock” , unul pentru sectiunea pop individual interpretare in limba romana sau straina sau sectiunea etno – pop, care a obtinut punctajul cel mai mare la aceste sectiuni si altul pentru sectiunea rock, individual sau trupe si se va acorda participantului sau trupei care a obtinut punctajul cel mai mare la aceste sectiuni.
 1. Trofeul Special oferit de juriul festivalului ,,Best Pop Rock” se va acorda participantului cu varsta cuprinsa intre 4 – 17 ani, care a obtinut nota cea mai mare la Sectiunea Interpretare Muzica Pop in limba romana sau straina sau Interpretare Rock Individual. Trofeul  confera participantului dreptul de a intra direct in finala Festivalului National de Creatie si Interpretare ,,MamaiaCopiilor” 2017, edtia a XVII – a.
 2. Trofeul grupei
 3. Premiile I, II, III si mentiuni pentru fiecare categorie din concurs.
 4. Premii speciale oferite din partea juriului si a partenerilor.

Premiile pot fi dublate sau triplate in functie de numarul si  valoarea concurentilor.

PRECIZĂRI

– Notarea concurenţilor va fi făcută în direct – cu note la vedere;
– La sfârşitul fiecarei categorii de varsta, notele membrilor juriului pentru fiecare concurent sau grup precum şi media finală vor fi făcute publice;
– Un concurent poate participa la una sau mai multe secţiuni, achitând taxa pentru fiecare secţiune în parte;
– Candidaţii cu fişe de înscriere completate necorespunzator vor fi excluşi din concurs;
– În cazul retragerii sau renunţării unui concurent admis, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anunţa pe următorul clasat din lista celor prezenţi la preselecţie;
– Materialele cât şi taxa trimise nu se returnează;
– Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica regulamentul şi programul în funcţie de înscrieri;
– Deciziile juriului sunt definitive şi nu vor putea fi contestate;
– Sunt admise momente coregrafice sau teatrale care sa completeze solistii ;
– Organizatorii isi asuma rolul de mediator in situatii in care apar diferente mari de punctaj ;
– Festivalul îşi propune pe lângă scopul său cultural-artistic şi descoperirea frumuseţilor naturale şi istorice ale plaiurilor moldave. Veţi descoperi astfel oraşul Tg. Neamţ, una dintre cele mai pitoreşti aşezări ale ţării, fiind totodată capitala istorică a unui străvechi ţinut românesc.

Orasul Targu Neamt reprezinta una dintre cele mai vechi asezari locuite din zona Moldovei datand din neolitic si epoca bronzului. Din punct de vedere al dovezilor scrise, orasul este atestat documentar la sfarsitul anilor 1300 in Letopisetul Novgorodului, din timpul domniei lui Petru Voda, atunci cand se construieste si Cetatea Neamtului. In secolele XVII si XVIII urmeaza o perioada de decadere economica a orasului, mai ales ca in aceasta perioada Mihail Racovita distruge Cetatea Neamtului la cererea turcilor

Casa Memoriala “Ion Creanga” – aflata in Humulesti, aproape de malul Ozanei, casa este unul dintre cele mai vizitate muzee memoriale din judetul Neamt si reprezinta un tipic monument de arhitectura populara ramas neschimbat timp de 150 de ani.

Casa Memoriala “Veronica Micle” – este casa in care Veronica Micle a venit deseori in cursul vietii sale sa locuiasca aici. Expozitia permanenta a muzeului este consacrata vietii si activitatii literare a muzei poetului nostru national, Mihai Eminescu, cu obiecte si documente care au apartinut acesteia.

Casa Memoriala “Visarion Puiu” ,  Muzeul “Mihail Sadoveanu”aflata in com. Vanatori este  casa in care scriitorul Mihail Sadoveanu si-a petrecut amurgul vietii. Muzeul imbina valoarea sentimentala si istorico-literara oferita de Sadoveanu cu arhitectura deosebita a cladirii, inspirata din vechile constructii din zona.

Cetatea Neamtului – a fost construita in timpul lui Petru I Musat (1375 – 1391) si intarita de Stefan cel Mare (1457-1504), cetatea a fost in Evul Mediu principala fortificatie care apara capitala statului medieval Moldova, Suceava, dinspre sud. Odata cu distrugerea ordonata de Mihai Racovita in 1717, Cetatea Neamt isi pierde total importanta militara si ramane in paragina. In prezent, aceasta a fost restaurata si vizitatorii pot admira diferitele Sali ale cetatii, vechiul paraclis, bucataria, monetaria si dormitoarele.

Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina “Dragos Voda” – este una din cele 4 rezervatii de zimbri existente la noi in tara si este catalogata ca fiind una dintre cele mai mari rezervatii exclusive zimbrilor din Europa.

“Codrii de arama” – se intinde pe o suprafata de 10,2 ha si  cuprinde in cea mai mare parte goruni seculari.

“Padurea de argint” –  se intinde pe o suprafata de aproximativ 2,4 ha si este alcatuita dintr-un arboret de mesteacan de 200 de ani.

Depozitul de armasari Dumbrava“Herghelia Mariei Sale” – este situat la 10 km de Targu Neamt pe locul grajdurilor domnesti ale lui Stefan cel Mare, pastorite de comisul Manole Jder, asa cum ne sunt descrise in romanul lui Sadoveanu.

Manastiri ortodoxe situate in apropierea orasului Targu Neamt:

Manastirea Agapia – aici poti admira picturile lui Nicolae Grigorescu din interiorul bisericii manastirii

Manastirea Varatec – aici este mormantul Veronicai Micle

Manastirea Neamt – aici este cea mai mare si mai veche biblioteca manastireasca din Moldova

Manastirea Secu – aici este mormantul Episcopului Mitropolit Varlaam al Moldovei

Manastirea Sihastrie – aici este mormantul Parintelui Cleopa

Schitul Sihla – de aici, pe o poteca tainica, se urca la Pestera Sfintei Cuvioase Teodora, locul unde aceasta, prin multe lacrimi de post si rugaciune, s-a nevoit ani de-a randul.

Manastirea Horaita – este unica ca stil architectural deoarece prezinta elemente din arhitectura romano-bizantina cu influente rusesti.

– Pentru copii şi însoţitori va putem propune cazare la preţuri acceptabile:

PENSIUNEA CASANDRA  ;    HOTEL DOINA ( ACTUAL VICTORIA) ;   PENSIUNEA  BELVEDERE ; MOTEL CASA  ARCASULUI  ;  PENSIUNEA ARISTOCRATIS ;   PENSIUNEA ,, LA CETATE”.

 

– Informaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0733 072 739

 

 

ORGANIZATOR: ASOCIATIA CULTURALA DOMIDANCE

Presedinte Doina Chelaru – Director Festival
Profesor canto Ionut Pahoncea – Director Artistic
Profesor canto Ionela Mardare – Director Artistic
Director Casa Culturii ,, Ion Creanga” profesor canto Ionut Gugiu – Director Tehnic